3 Ocak 2013 Perşembe

15 DAKİKADA AKŞAM YEMEĞİ :)

Bu sağlıklı, kolay sindirilebilen ve çok lezzetli akşam yemeğini hazırlamanın benim içi en çekici yanı sadece 15 dakikada hazırlayabilmem :)

4 KİŞİLİK MÜKEMMEL AKŞAM YEMEĞİM!

ADI: Sen Bulguru Yiyemeden Ben Seni Yerim Tavuk!

Bulgur Yatağım İçin
1 Su Bardağı Köftelik Bulgur
1 Tatlı Kaşığı Domates ya da Biber Salçası
1 Litre Sıcak Su

Tavuklarım İçin
500 g Tavuk (İstediğiniz yerini alın ama but, incik vb bir yerini alırsanız daha lezzetli olacağını düşünüyorum)
3-4 Domates, Biraz Biber, Salatalık, Kaşar Peyniri.. evde ne varsa azıcık şundan azıcık bundan koyun işte..

Sosum İçin
Zeytinyağı
1 Diş Sarımsak
Tuz,karabiber ve kekik
Limon ya da nar ekşisi

Yapılışı
Yemeğin en güzel yanı her şeyin bir arada hazırlanması ve 15 dk içinde tabakta olması..
İşe başlarken su ısıtıcısına ya da çaydanlığa 1 litreye yakın su koyun ve kaynamaya bırakın. Geniş ve yapışmaz bir tavaya bir kaç damla sıvı yağ damlatın ve ısınmaya bırakın.
Tavuklarınızı şöyle bir suyun altına tutun ki kanı pisi olmasın.. Kesme tahtasına koyduğunuz tavukları yaklaşık 1 cm eninde şeritlere kesin.. Sonra o şeritleri bir araya getirin ve ters yönde kesin.
Böylece tavanız ısınana kadar minicik küp tavuklarınız oldu. 'Bu kadar minik de kesilir mi arkadaş?' demeyin,
küçük kesilmiş tavuk çok çabuk pişer ve aynı hızla eklediğiniz malzeme ya da sosların tadını da alır. 
Bulgurunuzu derin bir kaba boşaltın ve üzerine de kaynayan suyunuzu dökün. Biraz tuz ve karabiberle tatlandırın. Bu tat sizin için yetersizse 1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçasını da suyunuza karıştırın. Ben biber salçasını tercih ediyorum, hafif acılı olanlar bulgura çok yakışıyor. 

**Öneri: Salça kullanmayan ya da farklı lezzetler arayanlar için küçük bir sır verebilirim. Her seferinde kullandığım ve yiyen herkesin çok hoşuna giden bu tuzlu, ekşi, hafif acı ve lezzetli malzeme marketlerden aldığımız acı biberiye turşusunun suyu! Salça kullanmayın ve kaynayan suyunuzu 1 litreden biraz az hazırlayın. bulgurun içerisine önce 2 kaşık biber turşusu suyu dökün ve sonra suyu ekleyin. 

Bulguru koyduğunuz kasenin üzerini tabak, tepsi vb bir şeyle kapatın ve onu unutun.
Tavuklarınızı tavaya koyun ve sebzelerinizi soslarınızı hazırlamaya başlayın.
Domatesi püre olarak kullanın. Boş zamanlarınızda domates rendeleyip buz dolabı poşetlerine doldurun, havasını alın ve sıkıca bağlayın. Haftalık kullanacaksanız buzdolabında, uzun süreli saklayacaksanız dondurucuda bekletebilirsiniz.
Tavuklarımızı şöyle bir çevirip pişme oranını kontrol edin.Yaklaşık 5dk pişmeleri gerekiyor.Üzerine domates püresini ekleyin. Tuz,karabiber ve istediğiniz baharatları ekleyin. Ben kekik, kimyon, kişniş, acı pul biber ve minicik nane ekliyorum. 4dk daha orta ateşte bu şekilde pişmeye bırakın.  

Bu arada kocaman bir servis tabağı bulun ya da borcam, tepsi vb bir şey edinin. Bulgurun üstünü açıp bir kez karıştırın ve servis tabağınıza boşaltıp yayın. Tabağın dört kenarında bulgurları hafifçe açarak oyuklar oluşturun. 

Bir kasenin içine azıcık zeytinyağı koyun. 1 diş sarımsağı ezip içine karıştırın. Birer tutam tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Limon ya da nar ekşisi ekleyip iyice karıştırın.

 14. dakikaya girerken tavuklarımız pişti bile :)  Tavuğu bulgurun üzerindeki boşluklara eşit miktarda paylaştırın. Ve tüm tabağa hazırladığımız sosu gezdirin.

Taze salatalıklar, havuçlar, tatlı ve acı biberlerle süsleyin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder