1 Ocak 2013 Salı

Mükemmel Kahvaltım!

Kahvaltı, günün en önemli öğünü olmasına rağmen hemen herkesin atladığı ya da ayaküstü geçiştirdiği tek öğün.

Bu durum bizi sağlıksız ya da şişman insanlara dönüştürmeden önce pratik, sağlıklı ve lezzetli bir çözüm bulmak gerekmez mi?

MÜKEMMEL MÜSLİ :)

Hazır aldığımız müslilere hiç bir zaman güvenemiyorum. İçindekilerden emin olamazsınız, yağ oranından emin olamazsınız, tadından emin olamazsınız.. Hal böyleyken 'kendi müslini kendin yap' moduna geçtim ben de..

3 Su Bardağı Yulaf Ezmesi
1/2 Kahve Fincanı Susam
1 Kahve Fincanı Badem
1 Kahve Fincanı Ay Çekirdeği
1 Kahve Fincanı Kabak Çekirdeği

Bunlar bizim ana malzemelerimiz ve en önemli detay müsli hazırlarken kullandığınız hiç bir malzemenin kavrulmuş olmaması. Tarifte geçen malzemeler dışında isteğinize göre fındık, ceviz, hindistan cevizi gibi çeşitli yemişler ekleyebilirsiniz.

Bütün malzemeleri geniş bi kaba boşaltın ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1/2 fincan elma suyu ekleyip iyice karıştırın. Elma suyu müslimize hafif tatlılık ve aroma vermek için. (Çok uygun fiyatlarla bütün marketlerde bulunabiliyor ve genelde katkısız oluyorlar.) Karışımı geniş bir fırın tepsisine dökün ve 180 dereceye ısıttığınız fırında 10 dakika aralıklarla karıştırarak yarım saat kavurun.

Elde ettiğiniz müsliyi kapalı bir kapta rahatlıkla bir ay saklayabilirsiniz. Bir aydan sonra gevrek yulaflarınız yumuşamaya ve tatsızlaşmaya başlayacaktır.

SERVİS ÖNERİSİ

Evde bulunan tatlı meyvelerden bir kaç taneyi ezin ve yoğutla karıştırın. (Küp küp doğranmış elma,armut vb bir meyve de çok işe yarar) kasenin dibine hazırlamış olduğunuz müsliden biraz koyun. Üzerine bir iki kaşık meyveli yoğurdunuzu ilave edin ve kahvaltı hazır.

Süt ve şekeri direkt almayı sevmeyen benim gibi insanlar için yoğurt ve müsli harika bir kahvaltı. Yaklaşık 4 dakikada yoğurt meyveler ve müsli bir kasede birleşip kahvaltım olabiliyor. Ancak süt tüketebiliyorsanız kahvaltınızı 1 dakikadan daha kısa sürede hazırlama şansına sahipsiniz demektir. Kaseye biraz müsli koy üzerine süt ekle ve hazır.

Kahvaltıda almanız gereken bütün besinleri alır üstüne de öğlene kadar açlık hissetmezsiniz.. Afiyet olsun.. ;)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder