5 Ocak 2013 Cumartesi

En Güzel Makarna Benim Makarnam!

Her zaman makarnaya karşı zaafım olmuştur. Eğer canım özel bir şey yemek istiyorsa ne yapacağım bellidir :)  Takibi ki süper soslu mükemmel makarnam!

ADI: MAKARNALAR MANTARLARA KARŞI

HAZIRLANIŞI: 15 dk (suyu ısıtıcıda kaynatıyorsanız 10 dk)

1 Paket Makarna (şekli cinsi çok farketmez ama ben spagetti ya da fettucini tercih ediyorum)
1 Paket Krema
500 gr Kültür Mantarı (mükemmel yer mantarları ya da yabani mantarlar bulabiliyorsanız o ayrı tabi)
Tuz,Karabiber,Kekik (vazgeçilmez dostlar..)

YAPILIŞI:
Makarnayı haşlayacağımız suyun kaynamasını beklerken mantarları temizleyebiliriz. 'Kısa sürede mantar mı temizlenir hiç? Onu soyacaksın, yıkayacaksın ohhoo..' diyenlere pratik bir çözümüm var.

Mantarları çok derin olmayan bir kaba alın. Hafif nemli değillerse (ki genelde nemli olurlar) biraz ıslatmanız durumu kolaylaştırır. Üzerlerine bolca tuz ekin ve mantarlarınızı tuzla ovun. Çok nazik olmanıza ya da çok oyalanmanıza gerek yok. Bol tuzlu mantarı avucunuzun içerisine oturtun ve çevirerek ovalayın. Bu temizlenmeleri için yeterli olacaktır. Daha sonra bütün mantarları su berraklaşana kadar yıkayın. Böylece yaklaşık 3 dakikada bir paket mantarı temizlemiş olursunuz.

Yıkanan mantarları ikiye yada üçe bölerek büyük parçalar elde edin ve bir kaç damla yağ ile ısıtılmış yapışmaz tavaya bırakın. Bu arada suyunuz kaynamış olacaktır. Kaynayan makarna suyuna biraz tuz ekleyin ki makarnalarınız birbirine yapışmadan pişsinler.

Mantarlarınız suyunu saldığında altını kısmanıza ve suyu çekmelerini beklemenize gerek yok. Tavadaki fazla suyu süzün ve mantarın üzerine bir paket kremayı ekleyin. (Kremanın kıvamı koyulaşıp kaynamaya başladığı an altını kısmayı unutmayın.(Orta ateş) Böylece mantarlarınız kremanın yoğun tadını içine alacaktır. Biraz tuz, karabiber ve kekik ekin. arada bir karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.

Bu işlemleri bitirdiğinizde yaklaşık 10 dakikanız geçmiş olacak. Makarnalar istediğiniz kıvama geldiğinde suyunu süzün ve yağ eklemeden direk sosun içerisine boşaltın. İyice karıştırın ve ocağınızın altını kapatın. Makarnanız servise hazır. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder